21 december

Fy fan, vilken hemsk jävla dröm...
I natt drömde jag att blev kidnappad och våldtagen. Mm, vad roligt... Första jag gjorde på morgonen var att kika lite i mammas bok "Tolka dina drömmar". Kände mig tvungen att göra det nu när jag haft en sån förjävlig dröm...


Anfall - Att bli anfallen i en dröm indikerar en farhåga att vara hotad av yttre händelser eller inre känslor. Impulser och idéer som den drömmande inte till fullo förstår tvingar personen att inta en defensiv ställning.

Gråt - Att gråta antyder okontrollerade känslor eller sorger. Så att uppleva att vi själva eller någon annan gråter i drömmen visar att dessa känslor måste släppas fram.

Kidnappning - I vilken situation som helst kan vi upptäcka att vår fruktan och våra tvivel kan göra oss till offer vid olika tidpunkter i våra liv. Att i drömmen bli kidnappad belyser att vi kan övermannas och tvingas att göra, eller vara, något mot vår vilja.

Våldtäkt - Om föreställningar om våldtäkt dyker upp i drömmen, kan det lika mycket ha att göra med ett intrång i det personliga rummet som en sexuell handling. De flesta våldtäkts drömmar är baserade på behovet av, eller uppfattningen av, maktfrågor mellan man och kvinna.

Skog - Att drömma om skogar eller grupper av träd betyder vanligtvis att vi ger oss in på feminina områden. En skog är ofta en plats för prov och invigningar. Den har alltid något att göra med att komma överens med vårt känslomässiga jag, att förstå hemligheterna med vår egen natur.

Skvälva - Att skvälva antyder extrema känslor i drömmen. Det kan vara en känsla som har kommit upp till ytan på grund av tidigare erfarenheter och nu måste hanteras. På ett mer fysiskt plan kan det vara att vi känner av kylan i vår omgivning. Att vara medveten om att man skvälver i en dröm kan representera antingen rädsla för konflikter eller känslokyla. Det kan också antyda att vi närmar oss ett frigörande av ett omedvetet beteende.

Slagen - Att bli slagen i en dröm symboliserar förnedring. Att bli besegrad antingen fysiskt eller i ett spel indikerar underkastelse från vår sida inför en större kraft.

Springande - När vi springer i en dröm måste vi fastställa tiden och platsen eftersom detta har betydelse för symboliken. Till exempel är den vanligaste drömvarianten av att springa just det faktum att man inte kan springa bort från något; detta indikerar en rädsla och oförmåga att göra något - ett vanligt inslag i mardrömmar.

Flykt - En flykt antyder vårt behov av andlig frihet, att försöka gå förbi - eller undvika - våra känslor. Många mardrömmar innehåller ett element av flykt, antingen från situationen som sådan eller från något som hotar oss.

Våld - Allt våld som förekommer i våra drömmar är en återspegling av våra egna inre känslor, ibland för oss själva, ibland för de situationer som omger oss. 

Räddning - När vi blir räddade i en dröm är vi medvetna om att vi då står i skuld till den som räddat oss. På ett annat plan kan det vara att vi behöver räddas från oss själva.

Kommentarer

Här kan du kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback